Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


jellemzés születési nap alapján

2008.05.11
Az izgalmas, nyugtalan forradalmár: a 11es
Mint minden mesterszám, a 11-es is más, több, különlegesebb, mint az alapszámok (1-től 9-ig). A 11-es szám az Uránusz bolygóval áll analógiában.
Az Uránusz bolygót a francia forradalom idején, 1781. március 13-án fedezte fel William Herschell, amikor forradalmi technikai-társadalmi változások zajlottak az emberiség életében. (Ezért is van, hogy gyakran használjuk a „forradalmian új” kifejezést.)
A tudományos-technikai kutatás, a repülés, az űrkutatás mind az uránuszi energia fennhatósága alá tartoznak. A modern kori fejlődésre különösen rányomja bélyegét, hiszen a magasabb szellemiséget, a felsőbb szempontú gondolkodást, a fizikain túlmutató, újfajta világlátást képviseli. Az Uránusz egy felsőbbrendű intellektuális erőforrásként működik, mivel ő a Merkúr bolygó magasabb oktávja. Ezáltal az emberben rejlő eredetiséget és a függetlenség utáni vágyat testesíti meg. Meglepő változásokat, szellemi szikrákat és hirtelen áttöréseket hordoz. Így az ember igazi erőssége az individualitása lesz, aminek a következménye, hogy törekszik a függetlenségre és szabadságra minden síkon: szellemileg, lelkileg, anyagilag egyaránt. A francia forradalom jelszava is a „szabadság, egyenlőség, testvériség” volt!
A 11-es mesterszámnál az uránuszi elv az ember gondolkodásának rendkívüliségében nyilvánul meg. A megközelítés itt nem szokványos, a dolgokat különleges szemszögből szemléli. Képes olyan szemléletre, olyan gondolkodásra, amely másoknak még nem jutott eszébe. Az uránuszi látásmód a hagyományokat elveti és az újat szorgalmazza. Életelve a „merni mást gondolni”. (Az emberek többségének gondolkodása azon a ponton áll meg, ahol a zsenié kezdődik.)
A szárnyaló uránuszi gondolkodás ismeretlen utakat mer szellemével befutni. Ugyanakkor mindez nem könnyű feladat, sőt a társadalmi beilleszkedése olykor lehetetlen. A maga korában a legritkábban lehet próféta.
Schopenhauer szerint: „Az embernél minden új dolog, felfedezés, tudomány és lángész eredménye három fejlődési fokon megy keresztül.
Először mosolyognak rajta, kinevetik hirdetőjét,
azután üldözik, esetleg vérbe fojtják,
végül pedig természetesnek, magától értetődőnek találják, elismerik.”
Elsősorban az számít 11-esnek a számmisztikában, aki 11-én született. Aki 29-én született, elvileg az is 11-es, de ő csak rejtetten hordozza magában a 11-es rezgést. Az, hogy ez a felszínre tör-e, vagy sem, az több tényezőtől függ. Sok egyszerre ható dolognak az eredménye lehet.
A 11-es ember gyakran nyugtalan, és mindig valami újat, változást keres. Élete tele van izgalmakkal, mert keresi és megteremti azokat az élethelyzeteket, amelyekben „kiélheti” forradalmár hajlamait.
A 11-es rendkívül individuális, különleges, különc, egyedi ember. Vállalja – és nem bánja –, hogy sokszor csodabogárnak tartják.
A tipikus 11-es eléggé nehezen jön ki embertársaival. Ennek kétféle oka is lehet: vagy azért, mert a többiek őt excentrikusnak és hóbortosnak tartják, pedig csak kicsit más, mint a környezetében élő emberek; vagy azért, mert ő valóban külön utakon jár, és mint zseni nem könnyű számára, hogy az átlagembernek érthető és elfogadható módon adja elő elgondolásait, amelyek a legtöbb esetben szokatlanok, újszerűek s a többség számára nehezen is érthetőek.
A 11-es a „hóbortos” professzor, aki mindig tele van új és új ötletekkel, amelyek egy része megvalósítható, a másik része pedig teljesen irreális. Ez abból adódik, hogy a 11-es mindig egy kicsit a korát megelőzően látja a problémákat és azok megoldását is. Ráadásul a gondolatai hihetetlen sebességgel cikáznak, és ezt a beszéde vagy a hallgatóközönsége nem mindig tudja követni. Ez gyakran félreértéseknek és konfliktusoknak a forrása lehet, bár a félreértések abból is adódhatnak, nagyon gyorsan, hadarva beszél. Fontos megtanulnia és elsajátítania a lassú, érthető, artikulált, szép beszédet.
 
Az, hogy a korát meghaladóan gondolkozik, sokszor megjelenik a megjelenésében is. Az öltözködésében mindig van egy picit szokatlan extravagancia. Nem provokáló jelleggel hordja ezt (bár annak tűnhet), hanem ez egy ösztönös, belső késztetés, a belsőnek a külső megnyilvánulása. A mozdulatai, a gesztusai, a hanghordozása a szóhasználata is rendkívül eredeti, egyedi. Ez a környezete számára néha csodálatra méltó, néha pedig nevetséges. Ezt sajnos el kell viselnie, nem tud ezzel mit kezdeni.
 
Mivel a 11-es szám az Uránusz bolygóval van analógiában, az élete tele van váratlan, hirtelen fordulatokkal. Ez őt általában nem viseli meg, hanem izgalommal, energiával tölti fel. Ez az oka, hogy szereti, ha a dolgok nem kiszámíthatóak, nem a tervek szerint haladnak, hanem tele vannak váratlan fordulatokkal. Ez a személyiségében is megnyilvánul, tehát ő maga is rendkívül izgalmas és kissé kiszámíthatatlan. Ez adott esetben vonzó lehet a másik nem számára, de az is lehet, hogy zavaró és elbizonytalanító.
 
Mivel élete, érdeklődése, vitalitása nem mérhető átlagos mértékkel, nehéz lépést tartani vele. Más témák lelkesítik őt, más ismeretek vonzzák őt. Ez a „másság” olykor áldás, olykor átok. Áldás, mert kimeríthetetlen energiaforrást biztosít, különösen akkor, ha tanulásra, megismerésre törekszik. Átok, ha mindenáron átlagos akar lenni, ha nem tudja elfogadni, hogy kicsit mindig kilóg a sorból. Ez is lehet az oka annak, hogy hajlamosabb többet idegeskedni, és nagyobb belső feszültség jellemzi, mint a többieket. Mindez erősen igénybe veszi az idegeit. Ennek ellensúlyozása érdekében fontos, hogy mindig kialudja magát! Ugyanis ha tartósan kialvatlan, akkor környezete számára elviselhetetlenné válik, és végső esetben megbetegszik. Az alvás számára sokkal többet jelent, mint bárki más számára. Ez az ő legjobb nyugtatója és gyógyszere minden testi, pszichés bajára!!!
11-es nő
A számmisztikában mindenki 11-es, aki 11-én vagy 29-én született.
A 11-es nő arra vágyik, hogy egy férfi megértő, türelmes partnere legyen, ugyanakkor társa legyen egy szellemi szárnyalásban, a felfedezésekben, az újításokban. Elcsábítani a 11-es nőt elsősorban szellemi, intellektuális téren lehet. Fel kell hívni a figyelmét, fel kell ébreszteni az érdeklődését valamilyen extravagáns, különleges, szokatlan témával, helyszínnel. Őt randevúra hívni semmiképpen sem szabad egy szokványos étterembe vagy cukrászdába. Sokkal inkább egy csillagvizsgálóba vagy tropikáriumba, vagy esetleg egy extrémsport-kiállításra.
Amennyiben a férfi nagyon szereti a 11-es nőt, akkor nem esik nehezére azokat a feszültebb, nehezebb időszakait átvészelni, amelyek időről időre igénybe veszik a 11-es és a környezete idegeit is.
A 11-es nő vándorművész, aki nem bírja a korlátokat és szabályokat, tehát abban a kapcsolatban tud megmaradni, ahol nincsenek korlátok és nincsenek merev szabályok. Ez nagyon modern, nagyon liberális gondolkozást feltételez a férfi részéről is, ami nem kis kihívás.
Mivel a 11-es nő rendkívül impulzív, változékony, olykor labilis személyiség, ezért vágyik egy nyugodt, megbízható partnerre.
Ugyanolyan kihívás megtartani a 11-es nőt, mint elcsábítani, hiszen az érdeklődését fenntartani, a változékony hangulatával lépést tartani nem könnyű feladat.
Változatos programokra, izgalmas utazásokra van szüksége a 11-esnek ahhoz, hogy ne unatkozzon. Folyton ösztönösen keresi az új impulzusokat. Ha ezeket nem találja meg a kapcsolaton belül, akkor máshol fogja keresni. Ezt elkerülendő a férfinak mindig valami váratlant kell bedobnia.
Ha egy 11-es nőt meg tud tartani a férfi, akkor biztosan nem fog unatkozni, izgalmas, eseménydús lesz az életük. Szenvedélyes, odaadó szerelemre számíthat a 11-es nő részéről, hiszen a 11-es nő semmiben nem átlagos, abban sem, ahogy szeretni és szeretkezni tud.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.